Les aanbod

De volgende lessen worden aangeboden

Hatha Yoga:
In deze les ligt de nadruk op het versterken en soepel maken van je lichaam en het verhogen van de concentratie op een rustige, regelmatige ademhaling. Dit kan op een intensieve manier gebeuren maar ook op een meer ontspannen wijze. De asana’s (houdingen) worden los van elkaar beoefend, aangehouden en ontspannen voordat er weer een andere houding wordt aangenomen. Hatha Yoga is geschikt voor zowel de beginnende- als gevorderden yogi.

Vinyasa Yoga:
Een actieve  yoga les die zich zowel op kracht als op flexibiliteit richt.

Restorative yoga:
Deze vorm richt zich voornamelijk op het leren loslaten van spanning, het optimaal gebruik maken van de ademhaling en het ontwikkelen van lichamelijke en geestelijk bewustzijn. Het herstelt de balans tussen lichaam en geest.

Yoga light:
Deze les is geschikt voor mensen die een rustige les willen. De houdingen zijn thuis ook te oefenen. In deze les aandacht voor het soepel maken/houden van de gewrichten, ademhaling en ontspanning. Vaak zal er in deze les gebruikt gemaakt worden van props zoals: blokken, riemen, bolsters. Hierdoor is deze les ook geschikt voor: senioren, mensen met overgewicht, mensen die rustig willen opbouwen.

Ashtanga inspired:
Ashtanga yoga is ook een afgeleide van Hatha Yoga. Het is een dynamische vorm van yoga waarbij een serie vaste asana’s (houdingen) achter elkaar worden uitgevoerd op het ritme van de ujjayi (ruis)ademhaling. De asana’s worden verbonden met een vinyasa (beweging) Hierdoor ontstaat er een flow van houdingen en bewegingen en door de diepe bewuste ujjayi ademhaling verbind je lichaam en geest. Het is een intensieve les en omdat de serie een vaste volgorde heeft is het misschien de eerste keer even wennen.

Easy flow Yoga:
In deze les volgen de asana’s elkaar in een vloeiende beweging op.
De les begint met een moment van bewust worden gevolgd door het rustig opwarmen van de spieren daarna de asana’s en het eind van de les bestaat uit savasana (eindontspanning)

Yin yoga:
De grondlegger van Yin Yoga is de Amerikaan Paul Grilley.
Yin yoga is een rustige vorm van yoga die erop gericht is onze (levens) energie oftewel Chi te zuiveren en de doorstroom te herstellen en/of verbeteren. Je gebruikt en houdt houdingen langer vast (3-5 min) om je lijf  beter te voelen en meer ruimte te creëren zodat vastzittende energie doorstroomt. Een rustige en meditatieve yogavorm.

Pilates:
Pilatesmethode is een veelomvattend systeem van oefeningen, waarbij lichamelijke componenten zoals kracht, bewegelijkheid en coördinatie worden getraind waardoor bovendien het concentratievermogen wordt gestimuleerd. Deze methode werd door Joseph Pilates (1880-1967) ontwikkeld met als doel het lichaam beter bestand te maken tegen ziektes. Pilates richt zich zowel op de diepe als oppervlakkige spieren. De oefeningen in deze les richten zich op het hele lichaam waarbij vooral het lichaamscentrum (Powerhouse) wordt getraind en bestaan voornamelijk uit grondoefeningen. Een fijne les om te werken aan strakke billen, buik en benen.

Y.A.M:
Staat voor Yoga, Ademoefening, Meditatie. In deze les zal er, na een (korte) yogales ter voorbereiding, uitgebreid aandacht zijn voor ademhalingsoefeningen/ pranayama en meditatie.
Elke maand is er een nieuw thema waarop de oefeningen gebaseerd zijn. Tevens maak je kennis met de talloze manieren van mediteren en meditaties om bewust en open aanwezig te zijn bij wat er nu gebeurt. Om bewuster en beter om te gaan met stress, pijn en ongemak. Om eerder stil te staan bij zaken die er echt toe doen, grote en kleine dingen. Gewoon zijn met wat is…
Iedere eerste dinsdag van de maand 19.30-21.00uur

foto 3 vrouwen stopteken  foto 3 vrouwen cobra  3 vrouwen foto duif-large

 

© 2015-2019 Alle rechten voorbehouden, Yogavon Almere.