Workshops & Cursussen

Cursus:
Asana’s voor beginners

Deze cursus is voor de beginnende yogi.
De cursus bestaat uit 4 bijeenkomsten waarin we per les 4 asana’s (houdingen) zullen uitvoeren, bespreken, modificaties en aanpassingen fysiek zullen ervaren en leren beheersen.
Yoga kan door iedereen beoefend worden. Je hoeft er niet lenig of slank voor te zijn.  In deze cursus leer je de basistechnieken kennen zodat je de asana correct aanleert en van daaruit de asana kunt opbouwen en verdiepen niet alleen fysiek maar ook mentaal. In deze cursus leer je je grenzen  kennen en deze te respecteren. Alleen met respect en zachtheid voor het lichaam is opbouwen en verdiepen van de asana mogelijk. Na deze cursus zul je in staat zijn om thuis op een veilige en verantwoorde manier je eigen practice  uit te voeren.

Lesdagen zaterdag 11.00-13.00uur

07 sep, 28 sep, 26 okt, 16 nov   2019= vol
Kosten € 95.-
Aanmelden via: info@yogavon.nl

Cursus:
Asana’s verdiepen

Deze cursus is voor iedereen die meer wil weten en/of verdieping wil in z’n practice.
In deze cursus behandelen we per les 3 asana’s en 1 ademhalingsoefening/pranayama. De asana’s worden besproken, uitgevoerd op jouw niveau en geassisteerd om te kunnen verdiepen. Je leert met balans tussen inspanning en ontspanning te ” zijn” in de asana. Alleen met respect en zachtheid voor het lichaam is opbouwen en verdiepen van de asana mogelijk. Na deze cursus zul je in staat zijn om thuis op een veilige en verantwoorde manier je eigen practice incl pranayama  uit te voeren.

Lesdagen zaterdag 11.00-13.00u
15 feb, 21 mrt, 11 apr, 25 apr  2020 =vol
Kosten € 95.-

Cursus gaat door met minimaal 5 cursisten
Aanmelden via: info@yogavon.nl

 

Cursus: Yoga & Chakra’s

Luisteren naar de wijsheid van het lichaam!

De verbindingen met het pranalichaam  en het causale- en voedsellichaam worden gevormd door nadi’s. Dit zijn zeer fijne energiekanalen waarlangs de prana (levensenergie) beweegt.
Er zijn tienduizenden nadi’s maar de belangrijkste zijn: Ida, Pingala en Sushuma, zij lopen langs en door de wervelkolom. Daar waar zij elkaar kruizen  noem je energiecentra of Chakra’s. Deze 7 Chakra’s leveren ieder een eigen bijdrage aan ons fysieke, psychische en spirituele functioneren. Zij vertellen veel over onszelf, onze angsten en blokkades en waarom we handelen en reageren zoals we doen!
Deze cursus bestaat uit 7 bijeenkomsten waarin we elke les een andere Chakra zullen introduceren, de symbolische elementen, invloeden en blokkades zullen bespreken. Daarna zullen we door fysieke oefeningen, meditaties en visualisaties, ermee werken zodat je daadwerkelijk in contact kunt komen met de zeven grootste energiecentra in het lichaam.

Lesdagen: dinsdagavond 19.00-21.00uur
Kosten: € 185,-
Data 2020: 21 jan; 18 feb; 17 mrt; 14 apr; 19 mei; 09 jun; 14 jul.  =vol

De cursus gaat door met minimaal 5 cursisten.

 

 

 

 

 

© 2015-2019 Alle rechten voorbehouden, Yogavon Almere.