Welkom

Welkom op de website van YogaVon

Op zaterdag 1 februari  2014 opende YogaVon de deuren van haar studio in de gezellige woonwijk Kimwierde in Almere Haven.
De studio is gemakkelijk te bereiken zowel met openbaar vervoer als auto. Er is ruim voldoende (gratis) parkeer gelegenheid . Het ligt op loopafstand van het strand dus bij warm weer kan er ook op het strand les gegeven worden.

Hoe werkt YogaVon?
Eenvoudig.
YogaVon biedt verschillende stijlen van yoga aan (zie les aanbod). Je bent niet gebonden aan één bepaalde les, dag of tijdstip. Van maandag tot en met zaterdag kun je een les uitkiezen.
De fysieke intensiteit is van rustig tot dynamisch. Dus voor ieder wat wils. Probeer ze uit en zie wat jij prettig vindt. Hiernaast verzorgt YogaVon regelmatig diverse workshops en cursussen al dan niet gegeven door gastdocenten.
Sinds september 2017 is de docent opleiding ” Hatha Yoga Teacher Training 200hr”  door Yoga Alliance erkend (RYS 200). En kan de student, na het behalen van het diploma zich laten registreren bij deze organisatie. (RYT 200)
Yoga Alliance is een internationaal erkend kwaliteitskeurmerk voor yogadocenten.

Graag tot ziens in een van de lessen!

ik 1

Yvonne de Haan

 Iets over mezelf:

Toen ik met yoga begon merkte ik al na korte tijd dat het iets met me deed. Het voelde prettig en rustig, diep van binnen. Ik begon ook thuis oefeningen te doen en ik wilde steeds meer van yoga weten. Wat yoga met je doet, is voor iedereen persoonlijk, daar kom je vanzelf wel achter. Uiteindelijk ben ik de docentenopleiding bij Yogapoint in Utrecht gaan volgen en ben ik gediplomeerd yogadocente en gediplomeerd Pilatesdocente. Ik ben geregistreerd bij Yoga Alliance Foundation, een internationaal erkend kwaliteitskeurmerk voor  yoga docenten.

Yoga betekent voor mij een verrijking het geeft mij kracht, rust en blijdschap. Het zorgt ervoor dat mijn lichaam en geest weer in harmonie met elkaar zijn waardoor ik met meer ontspanning en tevredenheid in het heden daagse leven sta. Ik leer en groei nog steeds en beschouw yoga als een cadeautje aan mezelf wat ik de rest van mijn leven blijf uitpakken. Yoga is mijn passie en die ik graag met anderen deel.

 Na mijn yogaopleiding volgde ik de opleiding tot Ayurvedisch Voeding- en Leefstijl Coach bij Frederieke Couvee van Divine Ayurveda. Dit is een opleiding in de traditie van Dr. Vasant Lad. En kun je bij mij terecht voor voeding en leefstijl advies op jou persoonlijk afgestemd.  Ayurveda (Wetenschap van het leven)  wordt het zusje van  yoga genoemd en zijn nauw aan elkaar verbonden. 
Ayurveda heeft mij bewust gemaakt van wat (verkeerde) voeding voor invloed op je heeft, zowel fysiek als mentaal. En hoe nauw we verbonden zijn met de natuur.  Deze eeuwen oude geneeskunde heeft mij geleerd door (kleine) aanpassingen in mijn voeding en leefstijl aan te brengen ik het zelf genezend vermogen van mijn lichaam support. Het brengt mij fysiek en mentaal bij de beste versie van mezelf!

 

“Oefen en het komt vanzelf”
       K. Pattabhi Jois

foto ying yang

© 2015-2019 Alle rechten voorbehouden, Yogavon Almere.